RECIPE⎪SURPRISE ROUND ZUCCHINIS

4:02 PM Laetitia V. 0 Comments

Filled veggies is one of my favorite dishes because it's a twist of the regular veggies and meat. I used to always fill paprikas, but I kind off got tired of that. So when I found these absolutely adorable round zucchinis, I just couldn't resist buying them.

Ingredients:
1 zucchini per person
Gorgonzola
Grated mozzarella
Tagliatelle
Cream and tomato concentrate or regular tomato sauce
Minced meat
Salt
Pepper
1 egg
Nutmeg
Breadcrumbs

Preparation:
Preheat your oven at 200°C.
Start by cutting off the top of the zucchini and then emptying it with a spoon. Then put it aside to prepare your minced meat.
If you don't like dirty hands, call in the help of someone who doesn't mind for this part ;-). Put the meat in a bowl and add an egg, pepper, salt, nutmeg and breadcrumbs. Mix it all together by using your hands until you have a whole.
Put a first layer of minced meat in your emptied zucchini, up to you how thick that layer is. Then place some gorgonzola onto the meat, again up to you how much you use depending on how strong you want the taste to be and how much cheese you want. Fill up the rest of the zucchini with the rest of your meat. If you have some left, you could make some meatballs or bake it and add it to the sauce a little later like you would with bolognese. Place the zucchinis in an ovenproof dish.
Now there are two choices: either you use regular tomato sauce which you can just pour over the zucchinis in the dish, or you opt for the creamy tomato sauce. For the second one you first mix your cream and tomato concentrate in a pot and then pour it over the zucchinis. You can also add some gorgonzola to the sauce, obviously you have to heat your cream and concentrate for the cheese to melt. I recommend seasoning both.
Sprinkle some grated mozzarella over your sauce and zucchinis. Put the dish in the oven for about 45 minutes.
While the zucchinis are in the oven, prepare your tagliatelle as mentionned on the packaging - cook some salted water, add the pasta and let cook for the appropriate amount of minutes.
Serve everything together and bon appétit!


Gevulde groenten is een van mijn favoriete gerechten omdat het een twist is van de gewone groenten en vlees. Ik vulde altijd paprika's, maar ik werd het een beetje beu. Dus toen ik deze superschattige ronde courgettes vond, kon ik niet anders dan ze te kopen.

Ingrediënten:
1 courgette per persoon
Gorgonzola
Geraspte mozzarella
Tagliatelle
Room en tomatenconcentraat of gewone tomatensaus
Gehakt
Zout
Peper
1 ei
Nootmuskaat
Paneermeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Begin met het topje van de courgette af te snijden en deze dan leeg te schrapen met een lepel. Leg het dan opzij om je gehakt klaar te maken.
Als je niet van vieze handen houdt, roep dan de hulp in van iemand die dit niet erg vindt voor dit deel ;-)/ Leg het gehakt in een kom en voeg een ei toe, peper, zout, nootmuskaat en paneermeel. Meng alles met je handen tot je een geheel hebt.
Leg een eerste laag gehakt in je holle courgette, je mag zelf kiezen hoe dik deze laag is. Plaats dan wat gorgonzola op het vlees, opnieuw kies je zelf hoeveel je gebruikt afhankelijk van hoe sterk je de smaak wilt en hoeveel kaas je wilt. Vul de courgette verder op met de rest van je gehakt. Als je over hebt, kun je gehaktballetjes maken of opbakken en wat later aan de saus toevoegen zoals je bij bolognese zou doen. Leg de courgettes in een ovenbestendige schaal.
Nu heb je twee keuzes: ofwel gebruik je gewone tomatensaus die je gewoon over de courgettes kan gieten in de schaal ofwel ga je voor de romige tomatensaus. Voor optie twee moet je eerst room en tomatenconcentraat in een kom vermengen en het dan pas over de courgettes gieten. Je kan ook gorgonzola aan de saus toevoegen, hiervoor moet je natuurlijk eerst de room en het concentraat verhitten zodat de kaas kan smelten. Ik raad aan om beiden te kruiden.
Strooi wat geraspte mozzarella over je saus en courgettes. Zet de schaal in de oven gedurende ongeveer 45 minuten.
Terwijl de courgettes in de oven staan, maak je je tagliatelle klaar zoals op de verpakking staat - kook wat gezouten water, voeg de pasta toe en laat dit gedurende het juiste aantal minuten koken.
Dien alles samen op en bon appétit!